Pozorné zvíře i trenér – večerní verze s „méně teorií a více praxí“

Pozor, již je plno, instrukce pro účastníky najdete zde


Pozorné zvíře i trenér – večerní verze s „méně teorií a více praxí“


Pro velký zájem o celovíkendovou akci s Gabby Harris je tu možnost absolvovat její „sobotní“ téma ve zkrácenější a praktičtější verzi v předvečer její víkendovky. Sice neprobereme tolik teorie, jako v sobotu, ale zato zařadíme více cvičení se psy.

Pro omezený počet účastníků je tu možnost pracovat se vlastním psem, ostatní se během praxe účastní jako aktivní pozorovatelé.


Kdy 26.10.2018 od 17:00, předpokládaný konec do 22:00

Kde: Hotel Svornost, Praha Dolní Počernice


Obsah: My, kteří se zabýváme tréninkem zvířat, chápeme naši i zvířecí pozornost jako jednu ze základních podmínek úspěchu. Jejích aspektů a možností jak s ní pracovat, je však mnoho. Jedním ze základních předpokladů úspěšného tréninku je například dát zvířeti možnost vyjádřit svou pozornost přiměřeným způsobem. I když krátkodobých cílů lze dosáhnout i bez této dovednosti (a proto ji mnoho trenérů vynechává), z dlouhodobého hlediska vede takový trénink ke zhoršení výsledků, vztahu a pohody zvířete. Náš seminář se proto zaměří mimo jiné na způsob adekvátního vyjádření zájmu zvířete a na hlubší souvislosti ve vztahu ke stresu živočicha při tréninku. Probereme si praktické ukázky a návody jak pracovat s pozorností zvířete, které ve výsledku zlepší welfare a vztah.

Největší dovedností trenéra při práci se zvířaty je být pozorný a vnímavý i ke svým vlastním pocitům. Součástí semináře proto budou i rady a tipy, jak zaměřit pozornost na sebe samé, náš vlastní systém přesvědčení a pochopit, co nám brání být v tréninku plně duševně přítomní. Vždyť to,  v co věříme, je tím, co zažíváme. Workshop tedy bude i praktická cvičení na citlivost trenérova těla během tréninku a duševní přítomnost. A nezapomeneme ani na naše vlastní obavy, které mohou omezovat náš úspěch v tréninku a matou naší komunikaci.

Pro omezený počet účastníků je tu možnost pracovat se vlastním psem, ostatní se během praxe účastní jako aktivní pozorovatelé.

Psi, kteří necvičí, sice do hotelu mohou, ale každý majitel si za svého psa ručí a pečuje o něj a hlavně zajišťuje, že jeho pes nebude rušit cvičící.

Hotel nám poskytuje veškeré zázemí. Večeři si zajišťuje a platí každý účastník sám, lze využít hromadnou objednávku pro všechny přímo v restauraci.


Cena: 650 Kč PRO ÚČASTNÍKA BEZ PSA a 800 PRO ÚČASTNÍKA SE PSEM. VYUŽITÍ SLEVY NA TENTO VEČER PRO TY, KDO SE ÚČASTNÍ DALŠÍ AKCE BĚHEM VÍKENDU 27.-28.10., BOHUŽEL NENÍ V TOMTO PŘÍPADĚ MOŽNÉ. Přihláška je platná až po zaplacení ceny na účet 243756494/0300 (Zaobzor z.s.). Platba je nevratná. V případě neúčasti je převeditelná na náhradníka.

Jako přihlášku vyplňte jeden z WEBOVÝCH FORMULÁŘŮ NÍŽE


ÚČASTNÍCI CVIČÍCÍ SE PSEM


ÚČASTNÍCI BEZ CVIČÍCÍHO PSA


 

Těšíme se na Vás!

František Šusta

treninkjerozhovor@seznam.cz

737 208 994


Kdo je Gabby Harris: Gabby je ve světě trenérů zvířat výjimečná osobnost a musím říci, že ze všech mých učitelů měla na mě asi největší vliv. Má obrovskou praxi především v tréninku delfínů, lachtanů, ale i dalších zoozvířat, kde pracuje cestou pozitivního posilování. Krom toho je však lektorkou natural horsemanshipu, tedy systému tréninku koní cestou tzv. přirozené komunikace, ve kterém se uplatňuje především posilování negativní. Gabby tedy velmi dobře ovládá oba principy. Je nejen výborným metodikem, ale tuto teorii a vědecký přístup ve svojí práci spojuje s duší člověka i zvířete. Tím dává celé trenérské práci větší, velmi lidský rozměr. Za svou práci sklidila na trenérských konferencích ve světě řadu ocenění, konzultovala pro zoo nejen v Africe (sama žije v JAR), ale i v Evropě či Asii (např. Dubaj). Do ČR se vrací po sedmé, z toho popáté zde povede semináře pro „pejskaře“.  V ČR vyšel překlad její první knihy Touching animal soul (Dotkni se zvířecí duše) i její druhé knihy Animal Grace (v češtině jako Od delfína ke psovi a zpátky k člověku).



Přílohy ke stažení:

propozice_gabby_patek26_10_018txt16343.pdf


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/doc/www.treninkjerozhovor.cz/www/index.php on line 1011

Termíny seminářů

Vaše příbehy