VÍKEND S GABBY HARRIS 2018

Akce je zcela zaplněná. Instrukce pro účastníky najdete zde:

Gabby Harris, autorka knih „Dotkni se zvířecí duše“ a „Od delfína ke psovi a zpátky k člověku“, se už po šesté v řadě vrací do ČR. Letos poprvé s ní plánujeme hned celý víkend na dvě nově připravená témata, vše ve vyzkoušeném zázemí dvou hotelů v Praze Dolních Počernicích.

Oba hotely nám poskytnou veškeré potřebné zázemí, nebudeme trpět hladem, žízní ani nedostatkem sociálního zázemí. PSI DO HOTELŮ MOHOU, ale každý majitel si za svého psa ručí a pečuje o něj.


Oba semináře budou překládány do češtiny Katkou Lerlovou (jako v podstatě vždyckySmile)

 

První celodenní seminář s Gabby Harris 2018 – Pozorné zvíře i trenér

Kdy 27.10.2018 od 10:00 cca do 17:30

Kde: Penzion Český statek, Praha Dolní Počernice

My, kteří se zabýváme tréninkem zvířat, chápeme naši i zvířecí pozornost jako jednu ze základních podmínek úspěchu. Jejích aspektů a možností jak s ní pracovat, je však mnoho. Jedním ze základních předpokladů úspěšného tréninku je například dát zvířeti možnost vyjádřit svou pozornost přiměřeným způsobem. I když krátkodobých cílů lze dosáhnout i bez této dovednosti (a proto ji mnoho trenérů vynechává), z dlouhodobého hlediska vede takový trénink ke zhoršení výsledků, vztahu a pohody zvířete. Náš seminář se proto zaměří mimo jiné na způsob adekvátního vyjádření zájmu zvířete a na hlubší souvislosti ve vztahu ke stresu živočicha při tréninku. Probereme si praktické ukázky a návody jak pracovat s pozorností zvířete, které ve výsledku zlepší welfare a vztah.

Největší dovedností trenéra při práci se zvířaty je být pozorný a vnímavý i ke svým vlastním pocitům. Součástí semináře proto budou i rady a tipy, jak zaměřit pozornost na sebe samé, náš vlastní systém přesvědčení a pochopit, co nám brání být v tréninku plně duševně přítomní. Vždyť to,  v co věříme, je tím, co zažíváme. Workshop tedy bude zahrnovat i praktická cvičení na citlivost trenérova těla během tréninku a duševní přítomnost. A nezapomeneme ani na naše vlastní obavy, které mohou omezovat náš úspěch v tréninku a matou naší komunikaci.

 

 

Druhý celodenní seminář s Gabby Harris 2018 – Co, kdy a jak skutečně posilujeme?

Kdy: neděle 28.10. od 10: 00 cca do 17:30

Kde: Hotel Svornost, Praha Dolní Počernice,

 

Tréninkem lze nejen zvýšit ale i zhoršit pohodu a welfare zvířat. I pozitivní trénink může být pro zvířata zničující, pokud je prováděn necitlivě a chybně.

Posilování (ať pozitivní či negativní) je procesem, jehož pochopení není vždy snadné. Základní definicí je, že k posílení chování došlo, pokud se pravděpodobnost jeho opakování zvýšila. Abychom ale posilovali skutečně optimálně, je třeba mít na paměti některé základní koncepty. Nejde jen o „technické“ dovednosti trenéra, ale i o jeho mentální přítomnost v procesu – plně vnímat zvířecí chování a ve stejný moment na něj adekvátně reagovat.

V tomto semináři se budeme soustředit na detaily, které zajišťují, že skutečně posilujeme. Popíšeme různé strategie, budeme o nich diskutovat a prakticky si na ně hrát, abychom si je skutečně zažili. Zaměříme se i na to, jak je používáme ve vztahu k našemu osobnímu vědomí. To vše nám na konci umožní zodpovědět si každý sám za sebe otázku: Jsem dostatečně posilující pro své zvíře i pro sebe?

 

Oběd si na obou akcích zajišťuje a platí každý účastník sám, lze využít hromadnou objednávku pro všechny přímo v restauraci.


Cena: 790 Kč za jeden den (sobota či neděle), nebo 1400 Kč za oba dny dohromady. Přihláška je platná až po zaplacení ceny na účet 243756494/0300 (Zaobzor z.s.). Platba je nevratná. V případě neúčasti je převeditelná na náhradníka.


Jako přihlášku vyplňte webový formulář ZDE (v kolonce TERMÍN zvolte správně den, na který se hlásíte  - sobota27.10., neděle 28.10., nebo oba)

1. den=SOBOTA 27.10. – „Pozorné zvíře i trenér“ za 790 Kč

2. den= NEDĚLE 28.10.  „Co, kdy a jak skutečně posilujeme?“ za 790 Kč

OBA DNY DOHROMADY ZA 1400 Kč


Těšíme se na Vás!

František Šusta

treninkjerozhovor@seznam.cz

737 208 994



Kdo je Gabby Harris: Gabby je ve světě trenérů zvířat výjimečná osobnost a musím říci, že ze všech mých učitelů měla na mě asi největší vliv. Má obrovskou praxi především v tréninku delfínů, lachtanů, ale i dalších zoozvířat, kde pracuje cestou pozitivního posilování. Krom toho je však lektorkou natural horsemanshipu, tedy systému tréninku koní cestou tzv. přirozené komunikace, ve kterém se uplatňuje především posilování negativní. Gabby tedy velmi dobře ovládá oba principy. Je nejen výborným metodikem, ale tuto teorii a vědecký přístup ve svojí práci spojuje s duší člověka i zvířete. Tím dává celé trenérské práci větší, velmi lidský rozměr. Za svou práci sklidila na trenérských konferencích ve světě řadu ocenění, konzultovala pro zoo nejen v Africe (sama žije v JAR), ale i v Evropě či Asii (např. Dubaj). Do ČR se vrací po sedmé, z toho popáté zde povede semináře pro „pejskaře“.  V ČR vyšel překlad její první knihy Touching animal soul (Dotkni se zvířecí duše) i její druhé knihy Animal Grace (v češtině jako Od delfína ke psovi a zpátky k člověku).



Přílohy ke stažení:

propozice_gabby_nedele28_10_018txt16383.pdf

propozice_gabby_sobota27_10_018txt16320.pdf


  zpět

Termíny seminářů

Vaše příbehy