Dita Korcová a Pepe

S Františkem Šustou jsem se setkala již na několika jeho teoretických i praktických seminářích a vždy mě to bavilo. Proto mi přišlo velmi lákavé zúčastnit se projektu, který Fanta pořádal spolu s koučkou osobního rozvoje Petrou Jaškówovou. Čtyřdílný seminář Se svým psem teď a tady je zcela ojedinělý počin kombinace metodiky tréninku zvířat a ovládání vlastních emocí a pocitů, které hrají velikou roli při tréninku zvířat. Další akce, které jsem se na toto téma zúčastnila, byl čtyřdenní tábor Se svým psem úspěšně na trénink i na závody.

Oba semináře se točí kolem stejné tématiky, trénují se stejné, nebo mírně rozšířené techniky a celkově se rozebírají podobné věci. Ale pro mě bylo velmi důležité zúčastnit se obou akcí, protože ta podstata toho, co nám Petra s Frantou předávali, ke mně pronikla až po absolvování druhého semináře. A i kdyby ve mně jejich poselství nezakořenilo, tak to byly dny strávené ve velmi příjemné atmosféře, kde se člověk mohl beztrestně vypovídat (což se vám poštěstí málokdy), což je pro mě osobně velmi terapeutické.

Co mi semináře daly?

Jednou větou: naučila jsem se při tréninku a při zacházením se svým psem potlačovat své ego. Jsem ambiciózní člověk, je tedy nasnadě, že některé tréninky, kdy se mojí fence nedařilo tak, jak jsem si představovala, byly pro mě frustrující. Dnes jsem schopná nastavit trénink tak, aby byl můj pes úspěšný a pokud se Pepe něco nedaří, tak mi už nezní v hlavě věta „Tohle přece musí už dávno umět!!!“. Jsem schopná se zastavit a zamyslet se, co je jinak, co by asi mohlo způsobit, že Pepe nereaguje tak, jak jsem předpokládala. Zatím jsem na to vždy přišla a tréninky jsou velmi úspěšné. Jsem za to na sebe hrdá.

Kromě výcviku Pepe aplikuji nabyté znalosti i na mé děti. Konkrétně na mého 2,5 roku starého syna. Přichází do období vzdoru, a ačkoliv to není tak jednoduché, jako s Pepe, kdy mám na trénink vyhrazený čas, tak myslím, že se alespoň částečně vyhýbám konfliktům s Jiříkem. Rozhodně mu nastavuji hranice a neustupuji, ale beru jeho chování s myšlenkou, že je to prostě on, moje dítě a ne že toto a ono udělal záměrně proto, aby mě rozčílil.

Ještě musím podotknout, že jsem se zúčastnila čtyřdenního tábora s oběma mými dětmi (2,5 let a 2 měsíce). A velmi oceňuji vstřícnost, s jakou ke mně Franta s Petrou přistupovali.

Moje spolupráce s těmito dvěma odborníky rozhodně nekončí. Franta stále přináší svěží informace ze světa výcviku zvířat a s Petrou musím zapracovat na mých mentálních schopnostech. Takže díky za vás dva!!

Dita Korcová


  zpět

Termíny seminářů

Vaše příbehy