GABBY HARRIS SE PO ROCE VRACÍ DO ČR

Info o termínech zde

 

Gabby Harris – profesionálka, která dává „vědeckému“ tréninku zvířat duši

Musím se přiznat, že celou tu dobu, po kterou se věnuji pozitivním metodám tréninku zvířat, mi v tomhle krásném oboru něco chybí. Tedy chybělo by, kdybych včas nepoznal svoji velkou učitelku a kamarádku Gabby Harris. Tou věcí, která totiž v tzv. „pozitivce“ scházela nejen mě, ale po které pátrá i velká část světové trenérské komunity, je duše. Náš obor vzniknul na základě tisíců pokusů, stovek odborných prací a desítek definic a pojmů… ale pokud bychom zůstali jen u toho, byli bychom jako opraváři strojů, které fungují na klikr a pamlsky. A jen o tom, jak každý asi podvědomě cítí, trénink zvířat nemůže být.

Právě Gabby Harris je tím, kdo do tréninku zvířat s lehkostí přináší i duševní rozměr, aniž by se přitom zpronevěřila vědeckým základům a metodám. Jako lektorka v sobě spojuje několik kvalit dohromady – jako profesionální trenérka delfínů a lachtanů v jihoafrickém uShaka Sea Worldu perfektně zvládá a vyučuje trénink založený na pozitivním posilování. Vedle toho je však zároveň lektorkou horsemanshipu u Horse Gentlers International, kde využívá citlivé negativní posílení. Když své zkušenosti z obou stylů tréninku propojí navíc se svým univerzitním vzděláním filozofického směru, vzniká velmi komplexní a moudrý způsob přístupu nejen k tréninku zvířat, ale i k celému světu. I proto je uznávanou autoritou a nositelkou celé řady mezinárodních ocenění od několika organizací chovatelů a trenérů zvířat. Poslední čtyři roky se vrací pravidelně s velkým úspěchem do ČR kde krom práce kolem koní a chovanců zoologických zahrad lektoruje především pro české „pejskaře“.  V loňském roce u nás vyšla v českém překladu také její kniha „Dotkni se zvířecí duše“.

V současné době Gabby pracuje na druhé knize a k ní se vztahují dva semináře, se kterými přijíždí první říjnový víkend do ČR. Témata jsme tentokrát schválně volili tak, aby byla přijatelná pro pokročilé i začátečníky – Řešení problémů (zaměřeno více metodicky) a Najdi svůj spínač (míří více na psychiku trenéra a vůbec duchovnějším směrem).

  zpět

Termíny seminářů

Vaše příbehy